Gözde Kutu Üretim Hattını Genişletti

İsa Amanvermez: "Türkiye!de ilk ve tek olarak bizde olan tam otomatik kağıt çanta makinesini Aras Grup!tan alarak makine parkurumuzu güçlendirdik. Bu güçle, bu enerjiyle Nisan ayında katılacağımız fuarda da müşterilerimizle bu yeni ürünümüzü buluşturacağız."

İstanbul Bağcılar'da faaliyet gösteren ve gıda kutu ve kese kağıtları konusunda uzmanlaşan Gözde Kutu, son yatırımı ile üretim hattını genişletirken yeni bir ürün gamını da portföyüne ekledi. Gözde Kutu Ambalaj Firma yetkilileri, İsa Amanvermez, Kamuran Amanvermez ve Selim İşcan ile yeni yapılan yatırımla ilgili konuştuk.

Sektör sizi tanıyor fakat birde sizin ağzınızdan Sizi tanıyabilir miyiz?

İsa Amanvermez: Şirketin Genel Müdürüyüm. 1988 yılından beri kutu, kesekağıdı gibi ambalaj tarzı baskılı ürünlerimizle gıda, pastane sektörüne hizmet  etmekteyiz.

Mahmutbey, Bağcılar?da 7 bin m2 kapalı alanda yeni yerimizde müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bunun yanında ofset yatırımı olarak şu anda piyasada ihtiyaç olan ve Türkiye'de ilk ve tek olarak bizde olan tam otomatik kağıt çanta makinesini Aras Grup'tan alarak makine parkurumuzu güçlendirdik. Bu güçle, bu enerjiyle Nisan ayında katılacağımız fuarda da müşterilerimizle bu yeni ürünümüzü buluşturacağız.

Firmanızın sektöründeki yeri nedir ve yurt içi yurt dışı çalışmalarınız var mı ?

Kamuran Amanvermez: Şirketimiz sektör tarafından bilinen bir firma olup sıralamada ilk 3 firmadan biri olduğumuzu düşünüyoruz. Gözde Kutu Ambalaj olarak Anadolu'nun her iliyle çalışıyoruz. Yurtdışında Avrupa olsun Arap ülkeleri olsun ihracatımız var. Alt yapımız çok sağlam olup bütün müşterilerimize 45-50 kişilik bir kadroyla hizmet veriyoruz.

Sektöre sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz

İsa Amanvermez: Ürünleri gruplarsak unlu mamuller için baklava kutuları, pastane, pide kağıtları ile kese kağıdı sektörüne bir diğer grup olarak lokum, pişmaniye, şekerleme grubu kutuları ve üçüncü grup olarak da bünyemize kağıt çanta grubunu katmış bulunuyoruz ki bu da bize ayrı bir heyecan enerji ve kuvvet vermiş oldu.

Müşteri kitleniz ve makine parkurunuzdan bahseder misiniz ?

İsa Amanvermez: Tamamen gıda sektörüne yönelik hizmet sunuyoruz. Makine parkuru olarak fabrikamız da dört renkli 70 x 100 Komori, 50 x 70 Komori, iki renkli 3 adet ofset baskı makinelerimiz, varak yaldız makinesi, 4 adet otomatik selefon makinesi, 7 adet kazanlı kesim makinemiz, kesim pedalımız, 3 adet kesekağıdı makinemiz  ile müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Aras Gruptan alınan yeni yatırım yaptığınız makineniz hakkında bilgi verir misiniz ?  

Kamuran Amanvermez: Aras Grup?tan aldığımız makinemizin araştırmasını çok kapsamlı yaptık. Bu makineyi farklı yollardan da alabilirdik fakat biz Aras Grup'u tercih ettik. Geçmişte bizim Aras Grup ile ticari çalışmalarımız olmuştu ve çok memnun kalmıştık. Şunu da belirteyim bu makineyi başka bir firma da satsaydı, biz yine de Aras Grubu tercih ederdik.

Neden Aras Grup?

İsa Amanvermez: Nedeni şu: Aras Grup, makineyi sattım, işim bitti demiyor. Satış sonrası hizmetleri, teknik ekipleri mükemmel. Bu konuda kendilerini tebrik ediyorum. Şunu iyi biliyorum ki gecenin herhangi bir saatinde makinede bir sıkıntı olsa Aras yetkililerine ulaşıp makinenin sıkıntısını arızasını giderecekler. Bu da bize güç veriyor. Bu hizmeti her firmadan alamayacağımızı da biliyoruz işte bundan dolayı ki Aras grup bizim için önemlidir.

Yatırım hakkında biraz da teknik bilgi alabilir miyiz?

http://www.matbaateknik.com.tr/wp-content/uploads/2016/04/aras_gozde1.png

Burhan Kuturman: Makine kağıt burgu saplı çanta üretimini tam otomatik olarak iş yapısına göre saatte 4 bin 500 adet sürat ile sağlayabilmektedir. Kağıt gruplarında geniş seçenekler ile problemsiz çalışmakta. Kuşe, Bristol ve Kraft kağıt gibi. İstenirse ip saplı çantalar için punch delikleri açılmış bir şekilde üretim sağlamaktadır.

Hedefleriniz nelerdir? Bu hedefler doğrultusunda 2016 yılındaki yeni projeleriniz olacak mı?

İsa Amanvermez: Her firmanın olduğu gibi tabii ki bizim de hedeflerimiz var. Şuan itibariyle iç piyasamızda sıkıntılar var ama şükürler olsun firma olarak bizim şikayetimiz yok. Bu yıl ciromuz buydu, iki yüz bin kutu sattık bu sene üç yüz bin kutu satacağız diye herhangi bir agresif hedefimiz de yok. Bununla birlikte şuan itibariyle kapasitemizin  birebir arttığını gördük. Bu artışın en büyük neden yeni makine yatırımımızdır.

Çalışanlarınız için düzenlediğiniz sosyal etkinlikler var mı? Kısaca bahseder misiniz?

Selim İşcan: Çalışanlarımızla her zaman bir aradayız. Birbirimizi çok seviyoruz ve şartlar elverdikçe bir araya geliyoruz. Ama Ramazan ayında iftar etkinliklerimiz daha güzel oluyor ve bu da bize farklı bir haz veriyor.

Son olarak eklemek istediğiniz bir not var mı?

Kamuran Amanvermez: Maalesef sektörümüzdeki meslekdaşlarımızın bazıları birbirleriyle uğraşmaktan kendilerini göremiyorlar. Bu meslekdaşlarımızın ne kendilerine ne de sektörümüze faydası olmuyor. Bizim hedefimiz doğru insanlara hizmet etmek. Bu da bizleri çok memnun ediyor. Sektörümüzde rekabet olsun ama dürüstçe, hakkıyla, yalan dolan olmadan. Biz firma olarak böyle bir sektör temenni ediyoruz. Size de bize bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.